nlen

In de gemeente Arnhem hebben in één bestuursperiode twee collegebreuken plaatsgevonden en zijn er vier wethouders afgetreden: dat wijst op een negatieve bestuurscultuur die de stad en zijn bestuur schade berokkent en het vertrouwen in de politiek aantast. De gemeenteraad heeft daarom in een unaniem aangenomen motie gevraagd om een onderzoek. De Nederlandse School voor Openbaar bestuur heeft dit onderzoek verricht. Het onderzoek heeft vier patronen van politiek in de Arnhemse bestuurscultuur laten zien. Deze patronen vormen een logica die iedereen in de greep lijkt te houden.

Details

TitelPatronen van politiek. De Arnhemse bestuurscultuur in meervoud.
publicatiejaar2017
themaPolitiek en bestuur
auteurs

Paul Frissen
Martin Schulz
Nancy Chin-A-Fat
Bram van Vulpen
Ilsa de Jong

gerelateerde publicaties

2017 – Volhouden en doorgaan

Volhouden en doorgaan worden gezien als een bestuurlijke kwaliteit. In complexe dossiers en projecten zijn er altijd tegenstanders en is er altijd tegenwind. Bestuurders die iets voor elkaar willen krijgen,... lees meer

2017 – Vertellen, meetellen, aftellen.

Een reflectie op het besluitvormingsproces rond de World Expo Rotterdam 2025.... lees meer
download
deel

denktank contact

Voor meer informatie of aanvraag voor een onderzoek kunt u contact opnemen met denktank@nsob.nl

De kruisbestuiving tussen theorie en praktijk en tussen beleid en uitvoering, het hoogwaardige curriculum en de inzet van topwetenschappers en –practitioners maken de IML tot een opleiding die geen enkele leidinggevende in de Rijksdienst mag missen.

Paul Frissen Decaan IML