nlen

Atriumlezing over omgevingswet: Doe maar gewoon

Samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) organiseren wij een atriumlezing over strategieën voor het werken met de Omgevingswet. De Omgevingswet wordt ook wel de grootste staatsrechtelijke verandering sinds Thorbecke genoemd. In de lezing gaan Martijn van der Steen (NSOB) en Arwin van Buuren (Erasmus Universiteit Rotterdam), auteurs van het essay Doe maar gewoon: Aan de slag met de Omgevingswet door systematisch proberen, in op de implicaties van de wet gezien vanuit bestuurskundig perspectief. Daarbij gaat het niet zozeer om het formeel vaststellen en invoeren van de wet, maar om wat betrokkenen ermee gaan doen.

De wet betekent een fundamentele verandering in de aard van het omgevingsbeleid en de verhouding tussen overheid en samenleving en vraagt daarmee een andere manier van werken. Om opkomende dilemma’s tegemoet te treden zullen gemeenten het opgavegericht werken met partijen uit de omgeving onderdeel van hun repertoire moeten zien te maken. Dat kan door de transformatie-opgave tegemoet te treden vanuit een strategie van systematisch experimenteren en van systematisch maatwerk. Over deze thema’s gaan de atriumlezing en de daarop volgende interactieve paneldiscussie met stellingen over de dilemma’s in de praktijk.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere atriumlezing! U kunt zich hier aanmelden.

Datum: 23 april 2018
Tijdstip: 15.00-18.00 uur
Locatie: Atrium VNG (Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag)

Werkende samenwerking: regionaal sturen voor raadsleden

Samen met de Erasmus Universiteit heeft de NSOB de afgelopen...lees meer

Start Leeratelier Strategisch Hoger Onderwijsbeleid op 8 november 2018

Op donderdag 8 november 2018 start de vijfde uitvoering van...lees meer

Prof.dr. Caspar van den Berg nieuwe decaan Metropool

Prof. dr. Caspar van den Berg zal het decanaatschap vervullen van...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.