nlen

MPA jaarcongres 2018

MPA jaarcongres 2018: de omgang van de overheid met mensen met problematische schulden
Afgelopen vrijdag vond het jaarlijkse MPA alumnicongres plaats. Meer dan 100 MPA alumni en fellows namen deel aan deze bijeenkomst. Het inhoudelijke thema dat door de MPA ambassadeurs was uitgekozen is de manier waarop de overheid omgaat met mensen met problematische schulden. De verschillende sprekers lieten zien hoe belangrijk én ingewikkeld dit thema voor de overheid is. Daarnaast werden nieuwe perspectieven en oplossingen voor de toekomst besproken. We danken Anne-Greet Keizer (WRR), Albert-Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden), Pieter Hilhorst (Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving) en Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) voor hun inspirerende bijdrage. Daarna was er in de avond nog een gezellig diner, met een dinner speech van MPA-docent Pieter Tops. Al met al was het een mooi weerzien en we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Winter course Ambtelijk Vakmanschap: inschrijving gestart!

Uitnodiging VNG Atriumlezing ‘Werkende Samenwerking’

Afgelopen juni presenteerde de 4e VNG Denktank een rapport over...lees meer

‘Fusies, het is best een heikel onderwerp’ – Renze Portengen, deelnemer promotietraject NSOB

Promoveren terwijl je bij OCW werkt, het kan. Zo bewijst...lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.