nlen

MPA-opleiding NSOB is opnieuw geaccrediteerd!

De MPA-opleiding van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) is voor de derde keer als ‘post-executive masteropleiding’ geaccrediteerd door het Europese accreditatieorgaan EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation). De accreditatiecommissie van de EAPAA prijst in het accreditatierapport onder andere het unieke profiel van de MPA vanwege het reflectieve karakter, de groepen met ervaren deelnemers van verschillende achtergronden en de inzet en grote betrokkenheid van topdocenten en praktijkdeskundigen.

De EAPAA-accreditatie is in de druk bezette markt van masteropleidingen een belangrijke erkenning van de kwaliteit van de opleiding, de deskundigheid van de NSOB en de toegevoegde waarde van de MPA voor deelnemers en de organisaties waarin de deelnemers werkzaam zijn. In 2003 was de MPA van de NSOB de eerste post executive opleiding in Europa die deze erkenning in de vorm van accreditatie door de EAPAA ontving. Sinds die tijd is waar de opleiding voor staat overeind gebleven, terwijl de thema’s en didactische vormen actueel blijven.

De MPA is een onmisbare opleiding voor professionals die op strategisch niveau werkzaam zijn in het openbaar bestuur. Naast inhoudelijke  thema’s als politiek en de rechtsstaat, netwerkend werken, management en organisatie, lokaal bestuur en Europa, is er ook uitgebreid aandacht voor persoonlijk leiderschap. Er wordt in groepen onder begeleiding van hoogleraren gewerkt aan praktijkvraagstukken, samen met praktijkdeskundigen uit de top van het openbaar bestuur. Deelnemers gaan tevens naar het buitenland om te leren hoe daar met publieke vraagstukken wordt omgegaan en om lessen voor Nederland te formuleren.

Beluister de ervaringen van deelnemers: https://www.youtube.com/watch?v=zbqn16ETriw en https://www.youtube.com/watch?v=45BhDch9DSc

Meer informatie?

Voor meer informatie over de EAPAA, de accreditatie door de EAPAA of informatie over de MPA-opleiding van de NSOB, kunt u zich richten tot mw. dr. Myrte Ferwerda, directeur van de NSOB (ferwerda@nsob.nl, 070 3024914), of tot drs. Jorren Scherpenisse, leermanager van de MPA-opleiding (scherpenisse@nsob.nl,  070 3024948).

 

summer course ‘Inclusief Leiderschap’

‘De zomervakantie is altijd een goed moment voor reflectie en... lees meer

NSOB zoekt per 1 november 2018 twee trainees

Ben je pas afgestudeerd (wo-master) en heb je belangstelling voor... lees meer

Thomas Schillemans benoemd tot NSOB-hoogleraar

M.i.v. 1 juli 2018 heeft het CvB van de Universiteit... lees meer
Meer informatie
deel

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

denktank

De kennisfunctie van de NSOB komt naar voren in haar rol als denktank. De denktank van de NSOB verzorgt praktijkgericht én wetenschappelijk ingebed onderzoek.