nlen

Leeratelier Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit (PBS)

Versnippering van de politieke arena, debatten bol van framing en alternatieve feiten waardoor een gedeelde waarheid steeds verder uit zicht raakt, verharding in de samenleving die doorwerkt in de politiek, media die gekleurd zijn en burgers die initiatief nemen op politiek omstreden terreinen. Wat politiek is en hoe het wordt bedreven, is in beweging. Als zich een van de voorgaande verschijnselen voordoet, is dat op zich al lastig genoeg. Laat staan dat ze samen komen. Voor ambtenaren is het belangrijk om deze en andere bewegingen in het politieke speelveld te begrijpen zodat ze te gebruiken zijn.

Het leeratelier Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit is een opleiding voor ambtenaren die met hun eigen gevoelige, heikele, lastige of ongemakkelijke dossier aan de slag willen. Die in hun praktijk iets willen doen en daarvoor op zoek zijn naar zowel intellectuele verdieping en provocatie als praktische tips, suggesties en handvatten om die praktijk verder te brengen. De opleiding heeft dan ook direct effecten in je eigen organisatie en brengt een verandering teweeg die je zelf initieert en vormgeeft.

Voor vragen neem contact op met opleidingsmanager Jorgen Schram; 070 – 3024922, schram@nsob.nl

Juist de alledaagse situaties vragen om politiek-bestuurlijke sensitiviteit, omdat grote kwesties steeds voortkomen uit alledaagse handelingen of de afwezigheid ervan.

Dr. Martin Schulz | Decaan Leeratelier PBS
brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieSenior beleidsmedewerkers op gemeentelijk, provinciaal, waterschaps en rijksniveau
Duur5 maanden
Studiebelasting8 dagen (ex voorbereidingstijd & opdrachten)
Deelnamekosten€5700,-
Decaan

Dr. J.M. (Martin) Schulz

Opleidingsmanager

Drs. J.M.  (Jorgen) Schram
schram(at)nsob.nl
070 – 3024922

projectmanager

S. (Saskia) Wiersma
wiersma(at)nsob.nl
070 – 3024926

 

deel