nlen

Master of Public Administration (MPA)

Ben jij een ‘mid-career’ professional met ambitie, werkzaam in de publieke sector? Dan is de MPA de opleiding voor jou. De MPA is de executieve masteropleiding voor high potentials in het openbaar bestuur. Zoals het bedrijfsleven een MBA heeft, heeft de publieke sector de MPA.

De MPA is opgebouwd uit een groot aantal modules van topdocenten uit de bestuurskunde en excellente praktijkdeskundigen. In iedere module wordt door middel van interactieve werkvormen de verbinding gemaakt tussen kennis en praktijk. Ook is er een buitenlands verblijf van 4-8 weken, een ervaring die door veel alumni als een van de meest waardevolle voor hun professionele ontwikkeling wordt ervaren. In de opleiding werk je bovendien nauw samen met 15 – 20 deelnemers van andere publieke organisaties, wat een boeiende leerervaring oplevert en het inzicht in het functioneren van de overheid verrijkt.

De NSOB biedt al ruim 25 jaar deze hoogwaardige opleiding voor publieke professionals aan. De opleiding staat volledig in het teken van de cognitieve ontwikkeling van jou, de professional. We werken vanuit de filosofie dat het werken in de publieke sector een bijzonder vak is, dat vraagt om sterke reflexieve kwaliteiten. Het handelen temidden van ambiguïteit en meervoudigheid is de kern van ambtelijk vakmanschap, en het verder ontwikkelen van dat vakmanschap staat in deze opleiding centraal.

Start MPA 2018-2020
Op donderdag 13 december 2018 start een nieuwe uitvoering van de MPA opleiding.

Opleidingskosten MPA
De deelnamekosten voor de MPA bedragen € 45.000,00 (BTW-vrij). Dit bedrag is exclusief de kosten voor de stageperiode. Meer informatie over regelingen voor deelnamekosten.

 

De MPA-opleiding heeft mij een combinatie opgeleverd van verwondering, persoonlijke ontwikkeling en theoretische verdieping. De inspirerende docenten, het contact met de andere deelnemers en mijn eigen ontdekkingen, hebben gezorgd voor een diepere verbondenheid met de publieke zaak.

Dr.ir. Harry Paul MPA, kwartiermaker secretaris-generaal Ministerie LNV | Alumnus
brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wiePublieke professionals op strategische posities
Duur2 jaar
Studiebelasting20 uur per week waarvan 8 uur college
Startdatum13 december 2018
Inschrijfdeadline1 november 2018
Deelnamekosten€ 45.000,--, BTW vrij
Decaan

prof. dr. P. H. A. (Paul) Frissen
prof. mr. dr. S. (Stavros) Zouridis

Opleidingsmanager

drs. J. (Jorren) Scherpenisse
scherpenisse(at)nsob.nl
070 3024948

projectmanager

L.M. (Linda) Frauenfelder
frauenfelder(at)nsob.nl
070 3024940

deel