nlen

Metropool

Werk je op een strategisch plek voor de stad of de provincie? Dan moet je goed zicht hebben op de specifieke kenmerken van het openbaar bestuur op (groot-)stedelijk niveau en de wisselwerking met de omgeving, zeker nu de lokale en provinciale overheid voor de uitdaging gesteld staan om samen met burgers, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en andere overheden nieuwe taken te realiseren. Dit stelt bijzondere eisen aan professionals die de ambitie hebben om in de toekomst een spilfunctie te vervullen in de ambtelijke organisatie.

De opleiding Metropool biedt een unieke combinatie van werken aan je professionaliteit en je persoonlijke ontwikkeling. In de cognitieve blokken zetten docenten je aan het denken met nieuwe inzichten en ga je in discussie over vragen binnen je eigen werkpraktijk. In de vaardigheidsonderdelen onderzoek je je eigen talenten en kwaliteiten en weet je hoe je die na afloop beter kunt benutten. De inspirerende interactie binnen de groep met collega’s van de andere grote steden en de persoonlijke benadering vanuit de NSOB en PBLQ maken deze opleiding tot een aanrader!

De opzet van het programma kun je vinden in de brochure [versie 2018 – een update van de brochure wordt verwacht medio april 2019]. Je kunt je digitaal aanmelden via onze website of via de post met een inschrijfformulier. Meer weten over hoe de opleiding wordt ervaren? Bekijk het interview met een oud-deelnemer van de Metropoolopleiding. Voor verdere vragen neem contact op met opleidingsmanager Nancy Chin-A-Fat per telefoon 070 3024 935 of per email: chinafat@nsob.nl.

Metropool is in 2003 op verzoek van de G4 ontwikkeld. Als vervolg op Metropool kun je toegang krijgen tot het masterprogramma, waarmee je de titel Master of City Administration (MCA) verwerft (EAPAA geaccrediteerd). Lees meer over dit masterprogramma en laat je inspireren door één van de afstudeerrapporten.

Als ambtenaar van de grote stad ben je veelal verantwoordelijk voor één (beleids)onderwerp en geneigd vanuit ‘die bril’ naar de wereld te kijken. In mijn geval is dat (de aanpak van) criminaliteit. De Metropoolopleiding daagt je uit om breder te kijken naar (het besturen van) de stad en zet je aan het denken, bijvoorbeeld over de kloof tussen arm en rijk, burgerparticipatie en duurzaamheid. Ik heb ontzettend veel geleerd van de inspirerende docenten, maar zeker ook van de interactie met de andere G4-deelnemers. Je gaat echt een spade dieper. Daarnaast krijg je de kans om kritisch naar jezelf te kijken en bepaalde competenties (zoals presenteren en onderhandelen) verder te ontwikkelen. En niet onbelangrijk: het is gewoon onwijs leuk! Ik kan het iedereen aanraden.

Avril Schreurs | Gemeente Rotterdam | deelnemer Metropool
brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wieProgrammamanagers en senior beleidsmedewerkers op gemeentelijk, regionaal en provinciaal niveau
Duur15 maanden
Studiebelastingper week 8 contacturen, 8 uur studie/opdrachten
Startdatumvoorzien medio november 2019
Inschrijfdeadlinevoorzien medio oktober 2019
Deelnamekosten€ 16.750,--, BTW vrij (excl. Locatiekosten. Locatiekosten zijn geraamd op € 3.925,--) - prijspeil 2018
Decaan

prof.dr. Caspar van den Berg

Opleidingsmanager

drs. Nancy Chin-A-Fat
chinafat(at)nsob.nl
/070 3024935)

projectmanager

Sandra Poldermans
poldermans(at)nsob.nl
/070 3024918

 

deel
  • project-/progr. manager G4
  • sr.  beleidsadviseur
  • beleidsadviseur Bestuursdienst
  • communicatieadviseur
  • directiesecretaris