nlen

Summer course Bestuur en onbehagen


Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar, deadline maandag 24 juni 

Blokkeerfriezen, uit de hand gelopen Nieuwjaarsvuren en verschillende AZC-verzetsacties. Momenten waarbij onvrede piekt en culmineert in onverwachte, onvoorspelbare actie en reactie. Nederland kent weliswaar geen ‘gele hesjes’beweging maar maatschappelijk onbehagen en onvrede kent hier ook onverwachte uitbarstingen. In deze maatschappelijke ontwikkelingen zien wij enerzijds een maatschappelijke onderstroom van onbehagen verdeeld in vele substromen en anderzijds onvrede die op ongezette tijden uitbarst. Als openbaar bestuur is het uitdagend om hierin een houding aan te nemen en sturing vorm te geven. Hoe verhoud je je als overheid tot deze onderstroom van maatschappelijk onbehagen en golven van onvrede?

In deze summer course ‘Bestuur en onbehagen’ verdiepen we ons in de meervoudigheid van maatschappelijk onbehagen en het bijkomende bestuurlijk ongemak. Dit doen we door u inzicht te geven in de fragmentatie van het onbehagen en hoe dat te signaleren, door verschillende sturingsmetiers van de overheid te presenteren, te reflecteren op uw eigen handelen als publieke professional en door het opereren van de staat als actor en factor bij maatschappelijk onbehagen te beschouwen met o.a Wierd Duk, Kitty Jong, Tom van der Meer,  Ellen van Doorne, Boudewijn Steur, Jouke Turpijn en Martin Schulz.

Na afloop hopen we dat u niet alleen geïnspireerd bent om aan de slag te gaan, maar juist ook een beter inzicht hebt ontwikkeld in de dilemma’s en bestuurskundige uitdagingen rondom maatschappelijk onbehagen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager, Frank Norbruis.

brochure aanvragenAanmelden

Details

Voor wiePublieke strategen, leidinggevenden en (beleids)ambtenaren die zich willen verdiepen in maatschappelijk onbehagen en op zoek zijn naar handelingsperspectieven (schaal 11 t/m 14)
Duur2 dagen
Studiebelasting24 uur
Startdatum8 en 9 juli 2019
Inschrijfdeadline26 juni 2019
Deelnamekosten€ 950,--, BTW vrij
Opleidingsmanager

F.M. (Frank) Norbruis MSc
norbruis(at)nsob.nl 
070-3024 916

projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier – Broersen
fortanier(at)nsob.nl
070 – 3024 920

deel