Aanmeldingsformulier NSOB

Leergang Strategisch Adviseren

Overheidsorganisaties zijn steeds vaker onderdeel van netwerken met bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers die gezamenlijk publieke waarden realiseren. Netwerkend werken en opgave gestuurd werken zijn dan ook sleutelbegrippen geworden in het openbaar bestuur. Ook in Noord-Brabant is eenzelfde ontwikkeling zichtbaar. Zowel de provincie als ook de vijf grote Brabantse gemeenten (‘de B5’) zetten in op een vernieuwende manier van werken, met veel ruimte voor de eigen kracht en initiatieven uit de Brabantse samenleving. Hiervoor zijn strategen van de provincie en vijf grote Brabantse gemeenten die het ‘vak van co-creatie’ verstaan onmisbaar.

De provincie is drie jaar geleden met een leergang ‘strategisch adviseren’ gestart, uitgevoerd door de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Na twee succesvolle edities is de wens uitgesproken om de derde editie ook open te stellen voor deelnemers van de vijf grote Brabantse gemeenten: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg.

Voor wie
Medewerkers die werkzaam zijn als strateeg bij de provincie Noord-Brabant of bij een van de vijf grote Brabantse gemeenten (‘de B5’).
Duur
circa 7 maanden
Startdatum
Inschrijfdeadline
Decaan

dr. J.M. (Martin) Schultz schulz@nsob.nl 

070 - 302 4910

Opleidingsmanager

dr. G.M. (Georgina) Kuipers

kuipers@nsob.nl

070 – 302 4910

Projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier

fortanier@nsob.nl

070 – 3024920

In deze leergang worden verschillende perspectieven op strategie en de rol van de strateeg aangereikt en wordt invulling gegeven aan het begrip ‘strategisch vermogen’. Op die manier beoogt de leergang om bij te dragen aan de onderstaande doelstellingen:

  • Kennis over en inzicht in strategievorming, netwerken en transities vergroten;
  • Herkennen en leren begrijpen van ontwikkelingen en relevante trends die zich afspelen in de context van Brabant;
  • Het vertalen van theorieën en observaties naar handelingspraktijken, met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Verrijken van het handelingsrepertoire als strategisch adviseur in een dynamische context;
  • Het verder ontwikkelen van een meer integrale, sector-overstijgende blik door interactie en uitwisseling met collega’s uit de eigen én andere organisaties;
  • Reflecteren op de eigen werkpraktijk en de werkpraktijk van anderen door inzichten uit theoretische concepten en ervaringen van strategen, docenten en practitioners;
  • Opbouwen van een informeel netwerk van ‘strategen’ binnen Brabant, dat elkaar ook na deze leergang nog weet te vinden en het gesprek met elkaar aan gaat.

​​​​​​De opleiding beslaat 7 dagen en vindt plaats van voorjaar t/m herfst 2022. Na aanmelding wordt u gevraagd om een motivatiebrief te schrijven. U hoort uiterlijk 25 maart of u deel kan nemen.  Download de brochure voor meer informatie.

 

Aanduiding van verplicht veld

Persoonlijke gegevens

Geslacht

Zakelijke gegevens

Privé gegevens

Deze gegevens gebruiken we voor toesturen van literatuur en het opmaken van een certificaat

Voorkeuren

Op de hoogte blijven?
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief via
Dieetwensen
Ik heb allergieën, te weten
In de privacy-statement staat beschreven welke gegevens dat zijn.
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?