Inclusief leiderschap

Diversiteit is een realiteit, inclusie is een keuze, en verbinden een groeiende noodzaak.

Voor wie
Voor teams en organisaties die een inclusieve cultuur willen creëren.
Duur
4 dagen
Deelnamekosten
Op aanvraag
Opleidingsmanager

Myrte Ferwerda

ferwerda@nsob.nl

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, mede door demografische en sociaal-culturele ontwikkelingen. Dit dwingt de overheid om zich extra in te spannen om divers personeel te vinden en te binden met de publieke zaak. Zo zoekt u wellicht steeds meer medewerkers die weten wat er in de samenleving speelt en de verbinding kunnen maken met de burgers. Want de urgentie van de publieke sector om complexe vraagstukken op te lossen blijft groot. Tegelijkertijd weerspiegelt het ruwe publieke debat zich vaak direct binnen de overheid. Dit stelt publieke leiders voor meerdere uitdagingen rondom leiderschap en diversiteit.

In het maatwerkprogramma ‘Inclusief Leiderschap’ gaan we aan de slag met specifieke uitdagingen rondom diversiteit en inclusie in uw team, afdeling of organisatie. We bieden handvatten rond de volgende thema’s en vraagstukken:

  • Wat is het belang en de keerzijde van diversiteit en inclusie in het publieke domein? Hoe kunt u als publieke leider verschillen verbinden?
  • Het creëren van een inclusieve cultuur, een organisatie waar iedereen erbij hoort en er tegelijk ruimte is voor eigenheid
  • Leidinggeven aan maatschappelijke opgaven met diversiteit
  • Het ontwikkelen van een strategische aanpak voor een inclusievere organisatie 

Een maatwerkprogramma Inclusief Leiderschap biedt u een repertoire aan inspiratie, inzicht en vaardigheden met interactieve sessies met topwetenschappers en publieke leiders die de verbinding weten te leggen met de praktijk van diversiteit en inclusiviteit.

Rondom deze thematiek hebben wij een ervaren docententeam opgebouwd, waaronder Saniye Çelik, Paul ’t Hart, Yvonne Benschop en Astrid Homan. In eerdere edities werkten we ook samen met practitioners zoals Emine Özyenici, Yardena Shitrit en Sadik Harchaoui.