Kenniswerkplaats Vrijmoedig Vernieuwen

Goed bestuur, liefdevolle zorg, onderwijs van goede kwaliteit, een fijne buurt: het is er nooit zomaar vanzelf, maar het ontstaat ook zelden zoals vooraf gepland. Als het zo simpel was kon iedereen het ‘optekenen’ en ‘uitrollen’.

Voor wie
Voor mensen die werken aan vernieuwing rond maatschappelijke organisaties
Schaal
13+
Duur
10 maanden
Studiebelasting
16 dagen
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€ 7.500,-- (BTW vrij)
Een motivatiebrief en intakegesprek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure
Intakegesprekken starten vanaf de week 27 sept 2021
Decaan

dr. H. (Hans) Vermaak

prof.dr. M.J.W. (Mark) van Twist

Opleidingsmanager

I. (Ilsa) de Jong Msc

jong@nsob.nl

070 – 3024915

Projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier 

fortanier@nsob.nl

070 – 3024920

Mooi werk is het product van een veelheid van processen, relaties en betekenissen waarin mensen weliswaar een hoofdrol spelen, maar niemand zomaar de controle heeft. Het verlangt bijdragen dwars door de lagen van onze organisaties heen, en ook voorbij hun muren – door mensen die complexiteit opzoeken zonder zichzelf er meteen in te verliezen. Dat lukt door onbegrensd denken, maar ook door juist te handelen op de grens van wat mogelijk is op een zeker moment en een bepaalde plek.

Zulke mensen zijn te vinden op het niveau van management of bestuur, maar net zo goed in stafafdelingen, op de werkvloer of bij partners buiten de organisatie. Dat is maar goed ook, omdat het heil niet enkel van boven komt of van beneden, of enkel van binnenuit kan komen. Velen van hen noemen zichzelf overigens niet veranderaar of vernieuwer, maar ‘gewoon’ verpleger, stadsmarinier, beleidsmedewerker, toezichthouder, lector, pastoor, etc.

Wie verantwoordelijkheid pakt voor vernieuwing heeft er in onze ogen zeker twee vakken bij: werken met betekenis en scheppen van beweging. Beiden zijn in onze ogen onmisbaar voor vernieuwers. Middels een coproductie onder leiding van Hans Vermaak en Mark van Twist zullen essenties van beide vakgebieden in de leergang toegankelijk worden en verken je de toepassing ervan in eigen omgeving.

De Kenniswerkplaats Vrijmoedig vernieuwen is geschikt voor mensen die vrijmoedig willen staan tegenover vernieuwing; mensen die nu al met enig succes werken aan vraagstukken in hun eigen omgeving en die hard willen leren om dat nog effectiever te doen.

De eerste editie is inmiddels afgerond. In december 2021 start de nieuwe editie, aanmelden is nu mogelijk. Intakegesprekken vinden plaats vanaf 27 september 2021. De kenniswerkplaats zullen we alleen in fysieke bijeenkomsten organiseren.

Ontvang de brochure voor Kenniswerkplaats Vrijmoedig Vernieuwen direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
De werkplaats laat je niet alleen reflecteren op vernieuwingsprocessen, maar zet je vol nieuwsgierigheid, concrete handvatten en enthousiasme in beweging om te vernieuwen in je eigen praktijk.
Gerlinde Groeneveld | Eigenaar Gelinde Groeneveld | Alumnus