Leeratelier Inclusief Leiderschap

Diversiteit is een realiteit, inclusie is een keuze, en verbinden is een groeiende noodzaak. Wat is het belang en de keerzijde van diversiteit en inclusie in het publieke domein? Hoe kunt u als publieke leider verschillen verbinden? Waar liggen er binnen uw organisatie kansen die op dit ogenblik onbenut blijven? Hoe kunt u als leidinggevende bijdragen aan een inclusieve cultuur, een organisatie waar iedereen erbij hoort en tegelijk ruimte is voor eigenheid? Maar ook: hoe geeft u leiding aan maatschappelijke opgaven met diversiteit en welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Antwoorden op deze vragen staan centraal in het NSOB leeratelier Inclusief Leiderschap.

Voor wie
Leidinggevenden in de publieke sector
Schaal
14-16
Duur
8 dagdelen
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€2300.- (BTW vrij)
Decaan

Dr. S. (Saniye) Çelik

Opleidingsmanager

E.B. (Eline) van Schaik MSc

schaik@nsob.nl

070 – 3024927

Projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier – Broersen

fortanier@nsob.nl

070 – 3024920

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, mede door demografische en sociaal-culturele ontwikkelingen. Dit dwingt de overheid om zich extra in te spannen om divers personeel te vinden en te binden met de publieke zaak. Zo zoekt u wellicht steeds meer medewerkers die weten wat er in de samenleving speelt en de verbinding kunnen maken met de burgers. Want de urgentie van de publieke sector om complexe vraagstukken op te lossen blijft groot. Tegelijkertijd weerspiegelt het ruwe publieke debat zich vaak direct binnen de overheid. Dit stelt publieke leiders voor meerdere uitdagingen rondom leiderschap en diversiteit.

Het programma kent twee pijlers: Leidinggeven aan verschillen in de publieke organisatie en het realiseren van maatschappelijke opgaven met diversiteit. Het leeratelier Inclusief Leiderschap biedt u een repertoire aan inspiratie, inzicht en vaardigheden met interactieve sessies met topwetenschappers en publieke leiders die de verbinding weten te leggen met de praktijk van diversiteit en inclusiviteit.

Voor vragen en aanmelding kunt u zich wenden tot opleidingsmanager Eline van Schaik via schaik@nsob.nl.

Startdata zijn: 17 & 18 maart en 20 & 21 april 2020.