Leeratelier Toezicht en Naleving (LTN)

In het toezichtdomein verandert veel. We leven in een maatschappij waar nieuwe technologieën ons de mogelijkheid geven om op andere manieren inspecties uit te voeren, waar transparantie een vereiste is, en waar de media er als eerste bij is wanneer er mogelijk sprake is van gebreken in het toezicht. Dit roept vragen op over de manier waarop wij het toezicht in Nederland regelen en welke invloed dit heeft op het vak van toezichthouder. Hoe ga je om met de constante aanwezigheid van de media? Wat betekent transparantie voor toezichtorganisaties? Hoe zorg je ervoor dat burgers vertrouwen hebben in het toezicht?

"Het Leeratelier Toezicht en Naleving is een verrijking geweest van mijn kijk op toezicht" - Henk de Ruiter (Hoofd Risicomanagement en Intelligence, UWV)

Voor wie
Professionals in de toezichtpraktijk
Schaal
12 t/m 16
Duur
9 maanden
Studiebelasting
gemiddeld 8 uur per week
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€ 7.950,-- (BTW vrij) - (hoogte collegegeld 2023 n.n.b.)
Decaan

prof. dr. Thomas T. Schillemans

 

Opleidingsmanager

Johan Oudega

oudega@nsob.nl

070 - 3024943

 

Projectmanager

Sandra Poldermans

poldermans@nsob.nl

070 – 3024918

Deze vragen en meer behandelen we in het leeratelier Toezicht en Naleving. Een opleiding die aan de hand van wetenschappelijke inzichten, praktijkvoorbeelden en interactieve colleges een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van professionals werkzaam in het toezicht. Het toezichtdomein is constant in beweging en wordt voor grote, nieuwe uitdagingen gesteld. Dit vereist dan ook voortdurend onderhoud, reflectie en ontwikkeling. Het Leeratelier Toezicht en Naleving biedt een plek voor die ontwikkeling, waar individuele deelnemers, maar ook hun organisaties en het professionele veld van kunnen profiteren.

In september 2022 zal de 19de editie van het Leeratelier Toezicht en Naleving starten. Het leeratelier Toezicht en Naleving brengt sinds 2003 professionals, die veelal op strategisch niveau werken aan toezichtvraagstukken of die zich als zodanig willen ontwikkelen, de concrete kernvaardigheden voor de ontwikkeling van het toezicht bij. Het leeratelier is zo opgezet dat zij de deelnemers een actieve leeromgeving biedt.  De cursusdagen worden vormgegeven door verschillende hoogleraren, onder andere prof.dr. Judith van Erp, prof.mr.dr. Ernst ten Heuvelhof, prof.dr. Frans Leeuw en prof.dr. Elianne van Steenbergen. Daarnaast werken we individueel of in groepen aan diverse opdrachten, waarbij vanuit theoretische inzichten gereflecteerd wordt op de praktijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Poldermans (poldermans@nsob.nl/070 3024918).

 

(Als u de flyer op dit moment downloadt dan heeft de inhoud daarvan betrekking op het leeratelier dat op 22 september 2022 van start is gegaan. Zodra de nieuwe flyer gereed is, zal deze automatisch aan u worden nagezonden.)

Ontvang de brochure voor Leeratelier Toezicht en Naleving (LTN) direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
LTN gaf mij niet alleen een stevige kennisbasis, maar liet me vooral inzien hoe boeiend en veelzijdig het toezichtsvak is. Ik heb daar veel profijt van in mijn huidige functie.
Wouter Wieldraaijer | Strategisch inspecteur, Inspectie van het Onderwijs | alumnus Leeratelier Toezicht en Naleving