Leergang Strategisch Adviseren

Overheidsorganisaties zijn steeds vaker onderdeel van netwerken met bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers die gezamenlijk publieke waarden realiseren. Netwerkend werken en opgave gestuurd werken zijn dan ook sleutelbegrippen geworden in het openbaar bestuur. Ook in Noord-Brabant is eenzelfde ontwikkeling zichtbaar. Zowel de provincie, als de vijf grote Brabantse gemeenten (‘de B5’), als de zeven middelgrote Brabantse gemeenten (‘de M7’) zetten in op een vernieuwende manier van werken, met veel ruimte voor de eigen kracht en initiatieven uit de Brabantse samenleving. Hiervoor zijn strategen van de provincie en (middel-)grote Brabantse gemeenten die het ‘vak van co-creatie’ verstaan onmisbaar.

In deze leergang worden verschillende perspectieven op strategie en de rol van de strateeg aangereikt en wordt invulling gegeven aan het begrip ‘strategisch vermogen’.

Bent u geïnteresseerd in deelname, neem dan contact op met uw leidinggevende.  Haar of zijn akkoord is een voorwaarde voor deelname. Geïnteresseerden worden gevraagd een motivatiebrief op te stellen waarin zij uiteenzetten waarom zij aan dit programma willen deelnemen en wat hun eerdere ervaring is met strategisch adviseren. U hoort uiterlijk 27 maart of u deel kan nemen.

Voor wie
Deze leergang is gericht op medewerkers die werkzaam zijn als strateeg bij de provincie Noord-Brabant of bij een de (middel-)grote Brabantse gemeenten (de ‘B5’ en ‘M7’).
Duur
Voorjaar 2023 t/m najaar 2023
Studiebelasting
+/- 13 dagen
Startdatum
Inschrijfdeadline
Decaan

dr. M.J. (Martin) Schulz

070 - 302 4910

schulz@nsob.nl

Opleidingsmanager

M.E. (Marise) van 't Wout MA

070 - 302 4929

wout@nsob.nl 

Projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier 

070 – 302 4920

fortanier@nsob.nl

Ontvang de brochure voor Leergang Strategisch Adviseren direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.