Promotieprogramma

Het idee van een academische promotie spreekt veel bestuurders en ambtenaren aan. Maar waar te beginnen? En hoe de voortgang er in te houden? Het promotieprogramma van de NSOB biedt een uitdagende en inspirerende omgeving om wetenschappelijke en professionele ambities waar te maken.

Voor wie
Excellente professionals die de volgende stap willen zetten in hun ontwikkeling.
Schaal
Afgeronde WO opleiding
Duur
drie jaar
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€ 7.000,-- per jaar (BTW vrij)
Decaan

Dr. J.M. (Martin) Schulz Dr. J. (Jorren) Scherpenisse

Opleidingsmanager

 

 

Projectmanager

Drs. M. (Marije) Plooij-van Ruiten

plooij@nsob.nl

070 3024921

Het promotieprogramma van de NSOB daagt excellente professionals uit om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling door hun rijkdom aan praktijkkennis om te zetten in een academische promotie. In een 3-jarig programma begeleiden we promovendi van een globaal onderzoeksidee naar de drempel van een academisch proefschrift. Intensieve en kleinschalige begeleiding door een vooraanstaand docentenkorps, op maat gesneden tutorials en inspirerende sessies met topwetenschappers en professionals uit de praktijk bieden een academisch thuis voor de promovendi.

Al vele jaren hebben de deelnemers aan de opleidingen van de NSOB het vermogen ons te verbazen. Met scherpe analyses, innovatieve ideeën en uitdagende suggesties. Het promotieprogramma is de ideale plek om deze analyses, ideeën en suggesties tot volle bloei te laten komen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met projectmanager Marije Plooij-van Ruiten (plooij(at)nsob.nl), waarna eventueel een verkennend gesprek met een van de decanen wordt ingepland om te kijken of het promotieprogramma passend is. Ter voorbereiding daarop wordt o.a. gevraagd een onderzoeksidee op papier te zetten. Hiervoor kunnen geïnteresseerden het sjabloon voor onderzoeksvoorstel downloaden.

Voor toelating tot het NSOB Promotieprogramma is een afgeronde WO-opleiding vereist. Indien u hier niet over beschikt en wel wil deelnemen aan het Promotieprogramma, kunt u na het overleggen van een CV voor een toelatingsgesprek met de decanen worden uitgenodigd. Na dit gesprek wordt besloten of u wordt toegelaten tot het Promotieprogramma.

Ontvang de brochure voor Promotieprogramma direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
Het promotieprogramma biedt een uitdagende en inspirerende omgeving om wetenschappelijke en professionele ambities waar te maken
Dr. Martin Schulz | Decaan