Derde pop-up bijeenkomst Vrijmoedig Vernieuwen op 16 februari 2022

NSOB | Derde pop-up bijeenkomst Vrijmoedig Vernieuwen op 16 februari 2022

De derde Pop-up bijeenkomst staat gepland op woensdag 16 februari, met als centrale vraag: ‘Wat zou Taleb ervan zeggen?’

Ons vertrekpunt voor die derde bijeenkomst is dat we leven in onzekere tijden. Precies daarom is het zaak nu al in te spelen of voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen – hoe onvoorspelbaar en onwaarschijnlijk die mogelijk ook zijn/lijken.

Daar zijn we notoir slecht in, zo benadrukt Nassim Nicholas Taleb in zijn eigenwijze ‘Incerto’ boekenreeks. Hij meent dat de geschiedenis wordt gevormd door een aaneenschakeling van gebeurtenissen die wij voor onwaarschijnlijk, onvoorspelbaar en zelfs onvoorstelbaar houden. Juist in dat licht zijn we volgens hem geneigd om daar in de vormgeving van onze organisaties en van ons beleid maar overheen te stappen.

We besteden een pop-up bijeenkomst aan Taleb omdat zijn werk veel stof tot nadenken biedt – erg relevant voor onze hedendaagse worstelingen. Maar we doen dat vooral ook omdat Taleb’s denken nog niet zo makkelijk te vatten is. Hij schrijft breedvoerig, anekdotisch en polemisch. We willen in de bijeenkomst met elkaar beter zicht krijgen op wat hij nu precies probeert te zeggen en ook op wat dat kan betekenen voor onze eigen professionele praktijken.

Download vrijblijvend de brochure en/of meld je aan: https://www.nsob.nl/opleidingen/opleidingsaanbod/pop-reeks-vrijmoedig-vernieuwen. De derde bijeenkomst staat gepland op woensdag 16 februari 2022.

**************************************************************************

Idee van de pop up reeks

Stel je bij een pop up bijeenkomst een fysiek treffen voor van een dag bij de NSOB met andere vrijmoedige vernieuwers en met ons: Hans Vermaak en Mark van Twist.

Per keer staat tijdens zo een pop up bijeenkomst een bijzonder thema centraal dat aansluit bij kwesties die wij zelf in onderzoek- en advieswerk tegen komen en die we graag samen met anderen verder willen verkennen. Het zijn altijd thema’s die raken aan complexe opgaven. Alleen daarom al is het denken erover nooit ‘af’ – ook voor onszelf niet.  Dit maakt het verloop van de pop up bijeenkomsten (ook voor ons) niet geheel voorspelbaar, al is het ontwerp wel steeds op maat.

De pop up reeks is opgezet voor mensen die zich net als wij druk maken over complexe opgaven, daar met enig succes in hun eigen omgeving aan werken en die graag leren om dat nog krachtiger te doen. Deze mensen kunnen af en toe een rustige ontmoeting en stevige kost wel gebruiken. Met stevige kost bedoelen we ideeën die recht doen aan de complexiteit van ons werk. En met een rustige ontmoeting bedoelen we een moment weg van de dagelijkse drukte, voor een onderzoekend gesprek om die stevige kost te relateren aan de eigen ervaring.

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook