Jubileumboek over politiek en netwerken, ter ere van het 30-jarig bestaan NSOB

NSOB | Jubileumboek over politiek en netwerken, ter ere van het 30-jarig bestaan NSOB

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur bestond in 2019 dertig jaar. Reden voor een feest. Ter gelegenheid daarvan werd besloten een boek te maken. Het zou moeten gaan over een thema waaraan in alle onderzoek van onze denktank aandacht wordt geschonken, soms zijdelings, soms als belangrijke deelvraag, en vaak als hoofdonderwerp. Dat onderwerp was snel gevonden: politiek en netwerken. Aan alle onderzoekers is daarom gevraagd een onderzoek uit de kast te halen en dat opnieuw te doordenken in het licht van dit thema. Het resultaat treft u aan in dit boek, dat wij graag als verjaardagsgeschenk aanbieden.

Wij hopen dat de belangrijkste waarde die de democratische rechtstaat beschermt – ons recht op verschil – ook tot uiting komt in de pluraliteit van de beschouwingen in dit boek. Het beste bewijs daarvan wordt geleverd als u het met een deel van deze beschouwingen hartstochtelijk oneens zult zijn.

Afgelopen week is eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd aan Staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen:

Het volledige jubileumboek kunt u hier downloaden. Wilt u liever een hardcopy exemplaar bestellen? Dit kan bij boekhandel Van Stockum in Den Haag.  

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook