Kunstenaarsboek 'Pluralisme' - nieuw relatiegeschenk

NSOB | Nieuw relatiegeschenk; Kunstenaarsboek 'Pluralisme'

In opdracht van de NSOB heeft de Haagse fotograaf Johan Nieuwenhuize een nieuw relatiegeschenk gemaakt.

Voor dit project bezocht Johan Nieuwenhuize vijf gebouwen van de trias politica (Eerste Kamer, Tweede Kamer, Raad van State, Ministerie van Justitie en Veiligheid en Stadhuis van Den Haag) en het gebouw van onze school. Dit heeft geresulteerd in een kunstenaarsboek met de titel ‘Pluralisme’ dat gedetailleerde afbeeldingen toont van de vloeren in deze gebouwen. Door aandacht te vragen voor dit alledaagse onderwerp, wil Nieuwenhuize nadenken over het speelveld waarop democratie en rechtsstaat werken om pluralisme te beschermen en te ondersteunen. En pluralisme is een kernwaarde van de NSOB. Daarover staat in het boek de volgende tekst:

Pluralisme is een belangrijke waarde in een open samenleving. De democratische rechtstaat beschermt deze waarde. Alle onderwijs en onderzoek van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) zijn daarom zelf doordrongen van pluralisme: in vragen en  methoden, docenten en medewerkers, ideeën en uitgangspunten. Het kunstwerk ‘Pluralisme’ van Johan Nieuwenhuize is daarvan een treffende representatie.

Voor meer informatie over de kunstenaar en de foto’s verwijzen wij u graag naar de website: https://www.johannieuwenhuize.nl/work/pluralisme-2022

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook