MPA jaarcongres 2021: Wat nu? De weg uit een crisistijd

NSOB | MPA jaarcongres 2021: Wat nu? De weg uit een crisistijd

Afgelopen vrijdag 30 april jl. vond de 16e editie van het MPA jaarcongres plaatst. Voor het eerst in de geschiedenis van de MPA vond het congres digitaal plaats. Met een ruim 2 uur durende live-uitzending met meer dan 110 alumni, introducés en geïnteresseerden kwam het thema 'Wat nu? De weg uit een crisistijd' aan bod. 

Het jaar 2020 gaat, samen met 2021, de geschiedenisboeken in als een ongekende ‘crisistijd’. De pandemie stelt de samenleving én het openbaar bestuur op ongekende wijze op de proef. Waar aanvankelijk de nadruk lag op een gezondheidscrisis, verschoof deze in de loop der tijd naar ook een sociale en economische crisis, waarbij ook het vertrouwen in de overheid zwaar onder druk is komen te staan, en nog steeds staat. Voor ambtenaren en bestuurders levert dit grote uitdagingen op, niet alleen op het terrein van crisisaanpak als ook de vraag hoe we als land en openbaar bestuur uit de crisis komen.

Vanuit verschillende invalshoeken zijn de vraagstukken met bijdragen van prof. dr. Lotte Jensen, prof. dr. Afshin Ellian en prof. dr. Liesbeth Noordegraaf toegelicht. Na afronding van de individuele bijdragen volgde een ronde tafelgesprek met de sprekers onder van leiding van prof. dr. Paul Frissen en dr. Jorren Scherpenisse.

 

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook