Pop up bijeenkomst - ‘Tegen de stroom in, voor de goede zaak’ - op 11 mei 2022

NSOB | Pop up bijeenkomst: ‘Tegen de stroom in, voor de goede zaak’ -  op 11 mei 2022

De vierde Pop-up bijeenkomst staat gepland op woensdag 11 mei met als centrale vraag: ‘Tegen de stroom in, voor de goede zaak’.

Bij veel mensen maakt het uit of hun werk een beetje bijdraagt aan een betere wereld: de kwaliteit van de gezondheidszorg, de staat van het onderwijs, de economische ontwikkeling, het bestrijden van de klimaatcrisis of de sociale ongelijkheid. Dat maakt het waard om er extra moeite voor te doen. En precies daarom definiëren we ons vak of onze baan meteen ook breder: dat betreft niet alleen de taak die we hebben of de functie die we krijgen binnen een organisatie, maar het verschil dat we kunnen maken in de wereld daarbuiten.

Maar wat verlangt zo’n activistische beroepsuitoefening eigenlijk? Wanneer slaat voor je ideeën en idealen staan om in een ongevraagd lastig vallen van je omgeving? En waar is dat juist een moedige vorm van verantwoordelijkheid nemen voor vraagstukken die soms van iedereen en dus van niemand lijken te zijn, die dwars door organisaties en functies heen lopen? Dat thema willen we in de eerstvolgende pop-up bijeenkomst vrijmoedig vernieuwen nader willen verkennen. 

Kijk voor aanmelden en voor meer informatie bij: https://www.nsob.nl/opleidingen/opleidingsaanbod/pop-reeks-vrijmoedig-vernieuwen. De vierde bijeenkomst staat gepland op woensdag 11 mei 2022.

**************************************************************************

Idee van de pop up reeks

Stel je bij een pop up bijeenkomst een fysiek treffen voor van een dag bij de NSOB met andere vrijmoedige vernieuwers en met ons: Hans Vermaak en Mark van Twist.

Per keer staat tijdens zo een pop up bijeenkomst een bijzonder thema centraal dat aansluit bij kwesties die wij zelf in onderzoek- en advieswerk tegen komen en die we graag samen met anderen verder willen verkennen. Het zijn altijd thema’s die raken aan complexe opgaven. Alleen daarom al is het denken erover nooit ‘af’ – ook voor onszelf niet.  Dit maakt het verloop van de pop up bijeenkomsten (ook voor ons) niet geheel voorspelbaar, al is het ontwerp wel steeds op maat.

De pop up reeks is opgezet voor mensen die zich net als wij druk maken over complexe opgaven, daar met enig succes in hun eigen omgeving aan werken en die graag leren om dat nog krachtiger te doen. Deze mensen kunnen af en toe een rustige ontmoeting en stevige kost wel gebruiken. Met stevige kost bedoelen we ideeën die recht doen aan de complexiteit van ons werk. En met een rustige ontmoeting bedoelen we een moment weg van de dagelijkse drukte, voor een onderzoekend gesprek om die stevige kost te relateren aan de eigen ervaring.

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook