Promotie Jorren Scherpenisse: Tucht van de tijd - over het tijdigen van bestuur en beleid

NSOB | Promotie Jorren Scherpenisse november 2019

Op dinsdag 19 november 2019 verdedigde Jorren Scherpenisse zijn proefschrift Tucht van de tijd. Over het tijdigen van bestuur en beleid aan de Universiteit Utrecht.

In de bestuurspraktijk betekent tijd vaak het verschil tussen succes en falen. Een professional kan bijvoorbeeld een goed plan hebben, maar als het op het verkeerde moment of in het verkeerde tempo wordt uitgevoerd kan het op niets uitlopen. Een beleidsplan kan op korte termijn effectief zijn, maar op lange termijn uitgewerkt raken of door een veranderde tijdgeest anders beoordeeld worden. Voor professionals in de bestuurspraktijk zijn vormen van tijd van strategisch belang. In dit proefschrift staat daarom het op de voorgrond plaatsen van tijd in bestuurskundige analyse en advisering centraal: het tijdigen van bestuur en beleid.

Dr. Jorren Scherpenisse is als onderzoeker en opleidingsmanager verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). De promotoren zijn prof. dr. Paul ‘t Hart (Universiteit Utrecht) en prof. dr. Mark van Twist (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Voor meer informatie en mogelijkheid tot downloaden van het proefschrift is mogelijk via deze link  

 

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook