Sander Dekker senior research fellow bij de NSOB

Portretfoto Sander Dekker

Sander Dekker wordt per 1 april senior research fellow bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Wij zijn heel verheugd over deze verbintenis, waarmee we de expertise van de school verder versterken op thema’s als politiek-ambtelijke verhoudingen, beleidscrises en grootstedelijke vraagstukken.

Dekker was minister voor Rechtsbescherming in het kabinet-Rutte III (2017-2022) en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2012-2017) in het kabinet-Rutte II. Daarvoor was hij ruim zeven jaar wethouder in de gemeente Den Haag – eerst op het gebied van Onderwijs, Jeugd en Sport (2006-2010) en vervolgens op Financiën en Stadsbeheer (2010-2012).

Van huis uit is Dekker bestuurskundige. Hij studeerde in 1999 af aan de Universiteit Leiden, alwaar hij vervolgens zes jaar werkte als onderzoeker en docent. In 2001 was hij ‘visiting researcher’ aan de University of Oxford. Ook was hij enige tijd voorzitter van het Rathenau Instituut dat zich bezighoudt met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op ons leven.

De verbondenheid aan de NSOB betreft een nevenfunctie. Dekker gaat een rol spelen in het onderwijs van de school en het onderzoek van de NSOB Denktank.

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook