H.
Henk
den
Uijl
MA
onderzoeker/opleidingsmanager
070 3024938
Henk den Uijl

Henk den Uijl (1987) is in 2019 gestart bij de NSOB als onderzoeker en opleidingsmanager. 

Hij is als buitenpromovendus verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij zijn proefschrift in de politieke filosofie schrijft over ‘praktische wijsheid voor toezichthouders in de zorg’. 

De gebieden in het openbaar bestuur waar Den Uijl graag in werkt zijn onder andere het bestuur van en toezicht op maatschappelijke organisaties, integriteit in het openbaar bestuur, theorie en praktijk van ‘politiek’ en de werking en doordenking van checks and balances. 

Voor zijn tijd bij de NSOB werkte Den Uijl bij de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg (NVTZ), waar hij zich met name heeft gericht op de vraag hoe je vanuit een toezichtperspectief ‘kwaliteit’ op het spoor kunt komen, wat de maatschappelijke relevantie van toezicht is, en hoe wetenschap en praktijk elkaar daarin kunnen versterken. Daarnaast was hij ook als docent filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Hij schreef tal van publicaties in dit werkveld, en is nog steeds docent in de NVTZ academie. Hij geeft regelmatig workshops en lezingen over onder meer het thema van zijn proefschrift.