mr.
A.W.H.
Arthur
Docters van Leeuwen
senior research fellow
070 3024926
Arthur Docters van Leeuwen

Arthur Docters van Leeuwen is werkzaam als Senior Research Fellow bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Voorts was hij o.m. Voorzitter van de groep van Wijzen die de minister van Buitenlandse Zaken adviseerde over de hervorming van de diplomatieke dienst en is nu adviseur.

Hij is onder andere voorzitter van de Stichting Stimulering Integere Organisatie (SSIO), Stichting Loodslicht en de Raad van Advies van de Kansspelautoriteit. Ook is hij voorzitter van en aantal financiële instellingen, waaronder Independer.

Hij was van 2008 tot 2011 regeringscommissaris bij AEGON Ook voerde hij verschillende evaluaties uit, o.a. naar het toezicht op advocaten.

Van september 1999 tot oktober 2007 was Arthur Docters van Leeuwen voorzitter van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast was hij gedurende de periode van 2001 tot februari 2007 voorzitter van het internationale samenwerkingsverband van financiële toezichthouders CESR (The Committee of European Securities Regulators). Van 1995 tot 1998 was Docters van Leeuwen voorzitter van het College van procureurs-generaal en van 1988 tot 1995 was hij hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).