Leeratelier Strategie

Start 17e editie: 5 november 2020 Opleiding is vol - aanmelden voor reservelijst is mogelijk  

Wat maakt een goede strateeg? Een goede strateeg is onmisbaar voor een goed functionerende, publieke institutie. Overheden staan immers voor ingewikkelde opgaven: ze moeten zorgvuldig balanceren tussen belangen in complexe beleidsnetwerken, maar tegelijkertijd daadkrachtig optreden. Maar ook tussen het realiseren van korte termijn beleidsopgaven en oog houden voor lange termijn ambities.

Voor wie
Strategische professionals bij de overheid met minimaal 5-10 jaar werkervaring
Schaal
12 t/m 15
Duur
7 maanden
Studiebelasting
220 uur
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€ 7.750,-- (BTW vrij)
Decaan

Prof.dr. M.J.W. (Mark) van Twist

Opleidingsmanager

drs. J.M. (Jorgen) Schram 

070 – 3024922

schram@nsob.nl

Projectmanager

T.A.M. (Tilly) Fortanier – Broersen

070 – 3024920

fortanier@nsob.nl

De ‘strateeg’ moet daarom binnen een organisatie vaak afwisselend (en soms zelfs tegelijkertijd) kunnen opereren als kritisch adviseur, bruggenbouwer, dwarskijker, regisseur, waakhond, uitkijkpost, tegendenker, innovator en vernieuwer, of als het ‘geheugen van de organisatie’.

In dit Leeratelier bespreek je met docenten en andere deelnemers verschillende perspectieven, ambities, uitdagingen en dilemma’s over en van strategie. Daarbij wordt strategie niet bezien als iets wat organisaties ‘hebben’, maar juist als iets wat mensen ‘doen’. Strategie krijgt vorm door het dagelijks handelen van professionals in het openbaar en in hun specifieke omstandigheden: strategie als handelingspraktijk. Het Leeratelier Strategie is daarmee zowel verdiepend als verbredend van aard: het reikt je enerzijds meerdere perspectieven aan op het vak van strateeg en de daarbij horende professionaliteit en daagt je anderzijds uit om die perspectieven te verbinden aan je eigen werkpraktijk en te reflecteren op je eigen professionaliteit.

Het docententeam voor het leeratelier Strategie is een mix van ervaren practitioners, experts uit het veld en geëngageerde academici. De docenten die inmiddels zijn vastgelegd zijn Mark van Twist, Paul Frissen, Martijn van der Steen, Ellen van Doorne, Ernst ten Heuvelhof, Geert Teisman en Marcel Veenswijk. 

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met opleidingsmanager Jorgen Schram; 070 – 3024922 of schram@nsob.nl

Ontvang de brochure voor Leeratelier Strategie direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
Het Leeratelier Strategie daagde mij uit alle strategieën en rationaliteiten die ik verzamelde de afgelopen jaren, ter discussie te stellen en opnieuw te ordenen.
Kirsten Veldhuijzen MSc, Strategisch onderzoeker Algemene Rekenkamer | Alumnus