Opleidingen

De NSOB biedt hoogwaardige opleidingen, leerateliers en zomercursussen, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

Opleidingsaanbod

De NSOB biedt hoogwaardige opleidingen, leerateliers en zomercursussen, waarin altijd een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk.

Maatwerkprogramma

De kern van deze opleidingen is dat wij sterk inzetten op de behoefte van de organisatie en de opleidingen in co-creatie maken met de organisatie.
Omdat je hart hebt voor de stad"

“Waarom jij deze opleiding zou moeten doen? Omdat jij, net als wij allemaal die je voorgegaan zijn, hart hebt voor de stad en je beste zelf wilt zijn. Omdat je gedreven bent die complexe, gro(o)t(s)e stad nóg beter te maken voor hen die er wonen, werken en verblijven. Omdat je de processen die je in je werk tegenkomt nog beter wilt snappen en wilt leren hoe ze te benutten. Omdat je de instrumenten in je gereedschapskist wilt aanscherpen en hoopt daar nog wat handige tools aan toe te voegen. Daarom, dus.
Metropool verbreedde én verdiepte mijn kennis door het aanbieden van de nieuwste inzichten uit onder andere de bestuurskunde of door actuele ontwikkelingen met elkaar te bespreken. Het was inspirerend om te zien hoe domeinen die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen toch veel overeenkomsten vertonen en je nieuwe perspectieven geeft op je eigen processen.
De persoonlijke vaardigheidsmodules zijn verhelderend, confronterend, iets om tegen op te zien en tegelijk reikhalzend naar uit te kijken. Het nauw samenwerken met fijne collega’s uit de andere steden, de combinatie van theorie en praktijk, van collectief en persoonlijk, hebben veel inzicht gegeven in mijn eigen functioneren. Na een intensief aantal maanden weet ik beter welke waarden en kracht ik toevoeg. Ik kan zo nog effectiever bijdragen aan de opgaven van de stad!
Kim Versluijs | Gemeente Rotterdam | deelnemer Metropool