Leeratelier Strategisch Procesmanagement

Iedereen weet dat politiek-bestuurlijke sensitiviteit een belangrijke competentie is voor beleidsmakers en professionals. Wie die competentie verder wil ontwikkelen, heeft een diep inzicht nodig in het verloop van politiek-bestuurlijke processen.

In het Leeratelier Strategisch Procesmanagement krijg je in vijf lesdagen inzicht in de gedragspatronen van politici, bestuurders en andere stakeholders. Ook word je een handelingsperspectief geboden: hoe kun je die processen beïnvloeden? Het kan hier bijvoorbeeld gaan om veranderprocessen, beleidsprocessen, reorganisatieprocessen of processen om complexe projecten te realiseren.

Voor wie
Beleidsmedewerkers, leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers, projectsecretarissen, procesmanagers, adviseurs, consultants
Duur
5 maanden
Decaan

Prof. mr. dr. E.F. (Ernst) ten Heuvelhof

Opleidingsmanager

Drs. C. (Christiaan) van der Kaaij

070 - 3024916

kaaij@nsob.nl

In het Leeratelier Strategisch Procesmanagement vorm je met de andere deelnemers en de docenten een beeld van de complexiteit van de processen die zich in de interacties tussen deze actoren ontwikkelen. Wat zijn strategieën die worden gehanteerd? Hoe worden stakeholders bij de besluitvorming betrokken? Hoe zorg je dat in deze -soms beladen- processen vertrouwelijkheid ontstaat? Je maakt kennis met een breed scala aan interventies die bijdragen aan betere processen. Ook bespreken we de normatieve dilemma's die je in dit soort processen tegen kan komen.

In de wereld van stakeholdermanagement en politiek-bestuurlijke sensitiviteit komen vaak goed bedoelde adviezen voorbij: je moet 'iedereen er bij betrekken' of je moet partijen 'zo vroeg mogelijk in het proces meenemen'. In het Leeratelier Strategisch Procesmanagement laten we zien dat deze adviezen iets te simpel zijn. We gaan voorbij aan deze policy talk -het is allemaal net iets ingewikkelder- en maken het met elkaar iets spannender.

 

NB: deze opleiding zal medio september 2023 beginnen en bestaan uit vijf  lesdagen. De inschrijvingen openen rond maart. Benieuwd naar de exacte data? Volg ons op LinkedIn of meld je aan voor de nieuwsbrief van de NSOB om op de hoogte te blijven. Geïnteresseerd? Vul dan onderstaand contactformulier in: