Strategisch Leiderschap in het Publiek Domein

In oktober 2021 start de NSOB voor de zevende keer met een opleiding gericht op directeuren in het openbaar bestuur en publiek domein. Met topdocenten zoals Jaap Boonstra, Paul ’t Hart, Mark van Twist en Martijn van der Steen gaat u de confrontatie aan met cruciale ontwikkelingen binnen én rondom het publiek domein.

Voor wie
Directeuren
Schaal
16
Duur
10 maanden
Studiebelasting
17 dagen (excl voorbereiding)
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€17.900,-- BTW vrij
Decaan

prof. dr. M. (Martijn) van der Steen

dr. M. (Myrte) Ferwerda

Opleidingsmanager

Marije Huiting

huiting@nsob.nl

070 – 302 4930

Projectmanager

Tilly Fortanier

fortanier@nsob.nl

070 – 3024920

U leert hoe u en uw organisatie in complexe beleids-, uitvoerings- en toezichtsnetwerken waarde kunnen toevoegen. U wordt geprikkeld om de consequenties van de opgedane inzichten te koppelen aan de ontwikkeling van uw eigen leiderschap: naar buiten (in- en externe stakeholders en partners), naar boven (politieke opdrachtgevers en controleurs) en naar beneden (de eigen managers en professionals).

De leergang start in oktober met een tweedaagse bijeenkomst. Op de eerste dag verkennen we in Rotterdam het vraagstuk ‘Sturen in de netwerksamenleving’ door het netwerk actief op te zoeken. Op de tweede dag staan we stil bij de opgaven waar u voor staat, middels intervisie. De modules bestaan steeds uit een eerste dag waarin de conceptuele inhoud meer centraal staat en een tweede dag waarin we ons richten op uw eigen ervaringen en dilemma’s.

Door het gehele programma loopt daarnaast ook een persoonlijk ontwikkeltraject. Hierin vergaren deelnemers verder inzicht in wat hen drijft, wat hun ambities zijn en welke ervaringen zij kunnen benutten om zich verder te ontwikkelen. Vooral belangrijk is dat deelnemers gedurende het programma grip krijgen op de relatie tussen persoon en leiderschapsopgaves: juist bij strategisch leiderschap is het van belang dat deelnemers hun eigen opvattingen en overtuigingen in én op het spel leren te zetten.

Daarnaast gaan we op studiereis naar Berlijn, waar we ons onderdompelen in de bestuurlijke en maatschappelijke dynamiek van één van de meest dynamische plaatsen van Europa. We gaan tijdens ons bezoek in gesprek met lokale practitioners, wetenschappers en initiatiefnemers om te zien hoe zij hun leiderschap vormgeven en hoe zich dat verhoudt tot hoe wij dit doen.

Wij nodigen directeuren van harte uit om deel te nemen. Vorm volgt in dit programma de inhoud: uw inbreng, uw ervaringen en uw vermogen om in een intercollegiale en collaboratieve leersetting te groeien, vormen de ankerpunten voor de opbouw en vormgeving van het programma. Mocht u interesse hebben, kijk dan voor meer informatie in onze brochure of neem contact op met opleidingsmanager Marije Huiting. 

Ontvang de brochure voor Strategisch Leiderschap in het Publiek Domein direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
In het programma van Strategisch Leiderschap in het Publieke Domein krijg je de kans je vakmanschap als strategisch publiek leider te ontwikkelen. Je leert van je collega's, van internationale good practices, van topdocenten, en van 'in het diepe worden gegooid, in levensechte vraagstukken in andere organisaties en sectoren.
Prof.dr. Martijn van der Steen | Co-decaan, Adjunct-directeur en Directeur Denktank
Martijn van der Steen