Strategisch Leiderschap in het Publiek Domein

Op 3 september 2020 zal de NSOB voor de zesde keer starten met een opleiding gericht op directeuren in het openbaar bestuur en publiek domein. Met topdocenten zoals Jaap Boonstra, Paul ’t Hart, Eva Sorensen, Mark van Twist en Martijn van der Steen gaat u de confrontatie aan met cruciale ontwikkelingen binnen én rondom het publiek domein.

Voor wie
Directeuren
Schaal
16
Duur
10 maanden
Studiebelasting
22 dagen (excl voorbereiding)
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€17.900,-- BTW vrij
Decaan

prof. dr. M. (Martijn) van der Steen

dr. M. (Myrte) Ferwerda

Opleidingsmanager

Marije Huiting

huiting@nsob.nl

070 – 302 4930

Projectmanager

Tilly Fortanier

fortanier@nsob.nl

070 – 3024920

U leert hoe u en uw organisatie in complexe beleids-, uitvoerings- en toezichtsnetwerken waarde kunnen toevoegen. U wordt geprikkeld om de consequenties van de opgedane inzichten te koppelen aan de ontwikkeling van uw eigen leiderschap: naar buiten (in- en externe stakeholders en partners), naar boven (politieke opdrachtgevers en controleurs) en naar beneden (de eigen managers en professionals).

Het traject start met een tweedaags bezoek aan Kopenhagen, waar deelnemers zich onderdompelen in innovatieve bestuurspraktijken en samen strategische actie- en reflectiepunten uitzetten voor de rest van het traject.

Door het gehele programma loopt daarnaast ook een persoonlijk ontwikkeltraject. Hierin vergaren deelnemers verder inzicht in wat hen drijft, wat hun ambities zijn en welke ervaringen zij kunnen benutten om zich verder te ontwikkelen. Vooral belangrijk is dat deelnemers gedurende het programma grip krijgen op de relatie tussen persoon en leiderschapsopgaves: juist bij strategisch leiderschap is het van belang dat deelnemers hun eigen opvattingen en overtuigingen in én op het spel leren te zetten.

Wij nodigen directeuren van harte uit om deel te nemen. Vorm volgt in dit programma de inhoud: uw inbreng, uw ervaringen en uw vermogen om in een intercollegiale en collaboratieve leersetting te groeien, vormen de ankerpunten voor de opbouw en vormgeving van het programma. Mocht u interesse hebben, kijk dan voor meer informatie in onze brochure of neem contact op met opleidingsmanager Marije Huiting. 

Ontvang de brochure voor Strategisch Leiderschap in het Publiek Domein direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
De combinatie van goede docenten en actuele thema's in dit NSOB directeurenprogramma maakt dat het heel makkelijk is om de relatie met je eigen werk te leggen. Het programma frist op, verdiept en geeft vooral ook weer nieuwe energie.
Dr.ir. Lilian van den Aarsen MPA | Directeur Kennis, Innovatie en Strategie (KIS) bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu