Strategisch Leiderschap in het Publiek Domein

In het september 2024 start de NSOB met de elfde editie van een opleiding gericht op directeuren in het openbaar bestuur en publiek domein. Met topdocenten zoals Gerda van Dijk, Mark van Twist, Marieke van den Brink en Martijn van der Steen gaat u de confrontatie aan met cruciale ontwikkelingen binnen én rondom het publiek domein.

Voor wie
Directeuren in het openbaar bestuur en publiek domein
Schaal
16
Duur
9 maanden
Studiebelasting
17 dagen (excl voorbereiding)
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€17.900,-- BTW vrij
Decaan

prof. dr. M. (Martijn) van der Steen

dr. M. (Myrte) Ferwerda

Opleidingsmanager

Robin Hill

hill@nsob.nl

070 - 302 4910

Projectmanager

Chantal Groos

070-302 4932

groos@nsob.nl

U leert hoe u en uw organisatie in complexe beleids-, uitvoerings- en toezichtsnetwerken waarde kunnen toevoegen. U wordt geprikkeld om de consequenties van de opgedane inzichten te koppelen aan de ontwikkeling van uw eigen leiderschap: naar buiten (in- en externe stakeholders en partners), naar boven (politieke opdrachtgevers en controleurs) en naar beneden (de eigen managers en professionals).

Door het gehele programma loopt daarnaast ook een persoonlijk ontwikkeltraject. Hierin vergaren deelnemers verder inzicht in wat hen drijft, wat hun ambities zijn en welke ervaringen zij kunnen benutten om zich verder te ontwikkelen. Vooral belangrijk is dat deelnemers gedurende het programma grip krijgen op de relatie tussen persoon en leiderschapsopgaves: juist bij strategisch leiderschap is het van belang dat deelnemers hun eigen opvattingen en overtuigingen in én op het spel leren te zetten.

Daarnaast gaan we op studiereis, waar we ons onderdompelen in de bestuurlijke en maatschappelijke dynamiek. We gaan tijdens ons bezoek in gesprek met lokale practitioners, wetenschappers en initiatiefnemers om te zien hoe zij hun leiderschap vormgeven en hoe zich dat verhoudt tot hoe wij dit doen.

Wij nodigen directeuren van harte uit om deel te nemen. Vorm volgt in dit programma de inhoud: uw inbreng, uw ervaringen en uw vermogen om in een intercollegiale en collaboratieve leersetting te groeien, vormen de ankerpunten voor de opbouw en vormgeving van het programma. Mocht u interesse hebben, kijk dan voor meer informatie in onze brochure of neem contact op met opleidingsmanager Robin Hill

Ontvang de brochure voor Strategisch Leiderschap in het Publiek Domein direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
In het programma van Strategisch Leiderschap in het Publieke Domein krijg je de kans je vakmanschap als strategisch publiek leider te ontwikkelen. Je leert van je collega's, van internationale good practices, van topdocenten, en van 'in het diepe worden gegooid, in levensechte vraagstukken in andere organisaties en sectoren.
Prof.dr. Martijn van der Steen | Co-decaan, Adjunct-directeur en Directeur Denktank
Martijn van der Steen