Leernetwerk

Het NSOB Leernetwerk biedt topfunctionarissen uit het openbaar bestuur en publiek domein een inspirerende ontmoetingsplaats waarin zij kennis maken met (de inzichten van) gerenommeerde topwetenschappers en ervaren practitioners. Bovendien is het Leernetwerk een plek waarin deelnemers in kleine kring kunnen debatteren over actuele kennisinnovaties, prangende ontwikkelingen in de samenleving, dilemma’s in de politiek-ambtelijke verhoudingen en de consequenties van dit alles voor het persoonlijk leiderschap.

Voor wie
Topfunctionarissen in de trias politica
Schaal
18+
Duur
3 jaar
Startdatum
Decaan

prof.dr. Paul Frissen

drs. Mark Frequin

prof.dr. Yvonne Burger CMC

mr. Henk Naves

prof.dr. Paul ’t Hart

ir. Mariënne Verhoef

Opleidingsmanager

dr. G.M. (Georgina) Kuipers

kuipers@nsob.nl

070 3024915

 

T.A.M. (Myrthe) van Delden MSc

delden@nsob.nl

070 3024931

 

Projectmanager

W. (Wout) Vervaart 

vervaart@nsob.nl

070 3024920

Het programma is gericht op het zoeken naar antwoorden op ‘grote’ vragen: wat is bijvoorbeeld het eigene van deze tijd? Hoe ‘lees’ je als organisatie de tijd en wat betekent dit voor de besturing van de eigen institutie? In het Leernetwerk verdiepen deelnemers hun kennis van de ontwikkelingen die achter deze vragen schuilgaan; in het debat onderzoeken we de gevolgen van deze ontwikkelingen voor het openbaar bestuur.

Het programma duurt drie jaar; elk onderwijsjaar bestaat uit drie avondbijeenkomsten en één buitenlandse reis. In de afgelopen jaren ontmoetten deelnemers een gevarieerd gezelschap van topsprekers, van een hoogleraar kwantummechanica tot de voorzitter van de Europese Raad.

Daarnaast komen deelnemers nadrukkelijk niet alleen kennis ‘halen’, maar moeten dit ook ‘brengen’. Alle deelnemers van de lopende Leernetwerkgroepen leveren jaarlijks een bijdrage in de vorm van een masterclass voor jonge, talentvolle mensen, werkzaam in het openbaar bestuur en publiek domein (één dagdeel).

Deelname aan het NSOB Leernetwerk vindt plaats op uitnodiging.

Een politiek van verschil creëert voorwaarden die eigen verantwoordelijkheid van burgers mogelijk maken.
Prof.dr. Paul Frissen | Decaan
NSOB | Paul Frissen