Interdepartementale Management Leergang (IML)

Op initiatief van de departementen en in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken hebben de Nederlandse School voor Openbaar bestuur en Berenschot in 1996 de Interdepartementale Management Leergang (IML) ontwikkeld.

Voor wie
Managers in de schalen 14 en 15 van de departementen, incl. uitvoeringsorganisaties
Schaal
14 en 15
Duur
15 maanden
Studiebelasting
640 uur
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€ 19.950,--, BTW vrij (inclusief opleidingsgeld, literatuur- en verblijfskosten)
Decaan

Prof.dr. P. (Paul) Frissen (NSOB)

Drs. L. (Ludy) Geut (co-decaan, Berenschot)

Projectmanager

drs. M. (Marije) Plooij-van Ruiten

070 – 3024921

plooij@nsob.nl

De IML voorziet in de behoefte aan verdieping en reflectie voor hogere ambtenaren binnen de rijksdienst.

In de IML staat de vraag centraal hoe je als manager inhoud met proces kunt verbinden in een beleidscontext. De rol van inhoudelijk adviseur, die van procesontwerper en organisator spelen afwisselend een rol. De vraag ‘hoe verkrijg ik invloed en hoe hou ik invloed’ zal op de achtergrond steeds meespelen, evenals de contexteigenschappen van ‘chaos en ambiguïteit’ die adaptief leiderschap noodzakelijk maken. Ook de vaardigheden van ‘doelformulering, besluitvorming en uitvoering’ zijn frequente referentiepunten.

 

De volgende uitvoering van de IML (IML.034) gaat van start in september 2020. De deelnemersgroep voor deze uitvoering is zo goed als gevuld.

Mocht u overwegen zich aan te melden, neem dan eerst contact op met de projectmanager van de IML, Marije Plooij-van Ruiten (zie menu hierboven) i.v.m. beschikbare plaatsen.

 

LET OP: Aanmelding voor de IML verloopt via het eigen departement. De MD- of opleidingsfunctionarissen schrijven de deelnemers, die eerst binnen het eigen departement zijn geselecteerd, in bij de NSOB. Voorafgaand aan de introductiedag van de opleiding heeft iedere deelnemer een intakegesprek van één dagdeel bij Berenschot.

Ontvang de brochure voor Interdepartementale Management Leergang (IML) direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
De kracht van de IML is de mix van deelnemers van alle departementen, zowel uit uitvoering, beleid als toezicht, die gezamenlijk een intense studie en persoonlijke ontwikkelingsfase doormaken met veel inbreng vanuit hun eigen praktijk.
Drs. Ludy Geut | Decaan Interdepartementale Management Leergang (IML)