Leeratelier Strategie. VOL! aanmeldingsstop

👉🏼 Vanwege de grote belangstelling voor deze opleiding kunt u zich momenteel niet meer aanmelden voor de editie die in november 2024 start. Als u op de hoogte gehouden wilt worden wanneer de aanmeldingen voor een nieuwe editie van het Leeratelier Strategie openen, kunt u contact opnemen met Eva Kloet​​​​ (kloet@nsob.nl). 👈🏼

Wat maakt een goede strateeg? Een goede strateeg is onmisbaar voor een goed functionerende, publieke institutie. Overheden staan immers voor ingewikkelde opgaven: ze moeten zorgvuldig balanceren tussen belangen in complexe beleidsnetwerken, maar tegelijkertijd daadkrachtig optreden. Maar ook tussen het realiseren van korte termijn beleidsopgaven en oog houden voor lange termijn ambities.

Voor wie
Strategische professionals bij de overheid met minimaal 5-10 jaar werkervaring
Schaal
12 t/m 15
Duur
9 maanden
Studiebelasting
200 uur
Startdatum
Inschrijfdeadline
Deelnamekosten
€ 8.975,-- (BTW vrij)
Decaan

Prof. dr. M.J.W. (Mark) van Twist

drs. J.M. (Jorgen) Schram

 

Opleidingsmanager

drs. C. (Christiaan) van der Kaaij

070 - 3024916

kaaij@nsob.nl    

 

Projectmanager

E. (Eva) Kloet BSc

070 - 302 49 10

kloet@nsob.nl

De ‘strateeg’ moet daarom binnen een organisatie vaak afwisselend (en soms zelfs tegelijkertijd) kunnen opereren als kritisch adviseur, bruggenbouwer, dwarskijker, regisseur, waakhond, uitkijkpost, tegendenker, innovator en vernieuwer, of als het ‘geheugen van de organisatie’.

In dit Leeratelier bespreek je met docenten en andere deelnemers verschillende perspectieven, ambities, uitdagingen en dilemma’s over en van strategie. Daarbij wordt strategie niet bezien als iets wat organisaties ‘hebben’, maar juist als iets wat mensen ‘doen’. Strategie krijgt vorm door het dagelijks handelen van professionals in het openbaar en in hun specifieke omstandigheden: strategie als handelingspraktijk. Het Leeratelier Strategie is daarmee zowel verdiepend als verbredend van aard: het reikt je enerzijds meerdere perspectieven aan op het vak van strateeg en de daarbij horende professionaliteit en daagt je anderzijds uit om die perspectieven te verbinden aan je eigen werkpraktijk en te reflecteren op je eigen professionaliteit.

Het docententeam voor het leeratelier Strategie is een mix van ervaren practitioners, experts uit het veld en geëngageerde academici. Docenten die in het verleden een bijdrage hebben geleverd zijn onder meer Mark van Twist, Gerda van Dijk, Paul Frissen, Karin Geuijen, Jorgen Schram, Nanke Verloo, Ernst ten Heuvelhof en Marcel Veenswijk.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met opleidingsmanager Christiaan van der Kaaij; 070 – 3024916 of kaaij@nsob.nl.

Ontvang de brochure voor Leeratelier Strategie. VOL! aanmeldingsstop direct in uw inbox
De algemene voorwaarden van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur zijn hier te downloaden.
Het Leeratelier Strategie verrijkt niet alleen je kennis maar ook je inzicht in strategische processen en biedt praktische handvatten die je direct kunt toepassen. Door het interactieve en brede palet aan zowel deelnemers als docenten biedt het voor elk wat wils.
Marcel Pellicaan Directeur Advisor CAK | Alumnus