Politiek ten tijde van Covid-19

NSOB | Politiek ten tijde van Covid-19

Het Covid-19-virus, of beter, de wereldwijde Corona-crisis, maakt ontmoetingen, interacties en sessies onmogelijk. Maar omdat de bestuurswetenschap ten tijde van de Corona-crisis juist meer dan ooit te vertellen heeft, is de Vereniging van Bestuurskunde een speciale State of Science gestart met de reeks: S-SoS online.

In korte minicolleges van ongeveer 8 minuten bespreken dragende hoogleraren bestuurskunde uit Nederland en Vlaanderen wat de Corona-crisis betekent voor de bestuurswetenschap, en omgekeerd, wat de bestuurswetenschap betekent voor het begrip van de crisis, en voor handelingsgevolgen. Natuurlijk spreken bestuurskundige vakgenoten zich in de media en via social media uit, maar nu krijgt u een gerichte reeks aan reflecties, met de vakgenoten – letterlijk – aan het woord, inclusief vakgenoten die we nu wat minder horen, maar wiens kennis wel van groot belang is in relatie tot de crisis.

Prof. dr. Uri Rosenthal, emeritus-hoogleraar Bestuurskunde (Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam), oprichter van het COT (Crisisonderzoeksteam), voormalig minister van Buitenlandse Zaken, en op dit moment voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van de VVD, reflecteert op Covid-19. Hij bespreekt enkele politieke facetten. Kijk hier voor de volledige bijdrage.

 

Deel dit artikel via TwitterLinkedInFacebook