nlen

De NSOB biedt hoogwaardige, uitdagende en innovatieve opleidingen, leerateliers en masterclasses. Binnen ons instituut worden wetenschappelijke kennis over en praktijkervaring met het Nederlandse openbaar bestuur met elkaar verbonden. De NSOB is uitgerust met een gerenommeerde staf van wetenschappers, experts en practitioners die kritisch, maar altijd toepasbaar reflecteren op bestuurlijke praktijken. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze opleidingen.

Ervaringen van alumni

Wat zijn de ervaringen met de MPA?

Master of Public Administration (MPA)

Een tweejarige deeltijdopleiding voor publieke professionals op strategische posities in en om het openbaar bestuur. De MPA stelt deelnemers in staat effectiever bij te dragen aan het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van beleid en management.

Het Leeratelier Toezicht en Naleving geeft een actueel overzicht van de kennis, dilemma’s en uitdagingen in het hedendaagse toezicht. Naast de theoretische onderbouwing is er ook veel ruimte voor het gesprek over de praktijk. Ook werk je in een groepje aan een onderzoek, dat was best pittig, maar ook erg leerzaam omdat je het geleerde toepast op een actueel vraagstuk. Door de variatie in deelnemers heb ik ook veel geleerd over andere toezichthouders en is mijn blikveld verruimd. Het heeft me de mogelijkheid gegeven om met een herijkte frisse blik naar mijn werk te kijken. Kortom, een aanrader, ook als je al wat langer in het toezichtveld werkt.

dr. ir. J. Eland-Gerritsen | Coördinerend/Specialistisch Inspecteur, NVWA

Nieuw rapport: Participeren in partnerships

In het rapport analyseren we partnerships tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zorginstellingen en andere partijen uit het zorgveld. In vier beleidsprogramma's Sneller beter, In... lees meer

Nieuw essay: Regie voeren?

In dit nieuwe essay bestuderen we hoe de rol van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerkingsverbanden met partijen uit het zorgveld uitpakt... lees meer